Chris Voorpostel nieuwe Master Onderwijskunde

Chris Voorpostel heeft vandaag op succesvolle wijze zijn scriptie voor de NCOI Masteropleiding Onderwijskunde (MEd) afgerond. De scriptie was het resultaat van een origineel en veelbelovend onderzoek.

Het onderwerp van zijn scriptie was de training van sociale vaardigheden van havoleerlingen. De training was een herontwerp van een bestaande training waarbij is gekeken naar de ontwerpprincipes die gebruikt konden worden. Het bijzondere aan deze training is dat er honden bij zijn ingezet. Het voordeel van honden bij gedragstrainingen is dat ze directe feedback geven aan de leerlingen. De training is geƫvalueerd door alle betrokkenen (inclusief de ouders) vragenlijsten voor te leggen en te interviewen. Specifieke gedragsaspecten zijn als uitgangspunt genomen voor observaties van de leerlingen voor en na de training. Gebleken is dat er een grote vooruitgang was van de samenwerking. De training zal breder worden ingezet binnen de gehele schoolorganisatie en in andere scholen binnen de gemeente. Gefeliciteerd Chris, en bedankt Dr. Joachim Wetterling, voor de beoordeling van deze scriptie.